Vreme

Meja sneženja se bo spustila

STA/M.J.
19. 1. 2014, 17.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Popoldne bo oblačno s padavinami, deloma nevihtami, ki se bodo predvsem na zahodu še okrepile in ponoči zajele večji del države, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Reuters

Meja sneženja bo med 1200 in 1700 metri nad morjem. Ob morju bo pihal jugo. Dnevne temperature bodo od 5 do 13, ob morju do 16 stopinj Celzija. Jutri se bo v vzhodni Sloveniji delno zjasnilo. Drugod bo pretežno oblačno, predvsem v zahodnih krajih bo občasno še deževalo. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 7, ob morju 10, najvišje dnevne od 6 do 11, ob morju in v vzhodni Sloveniji do 13 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes se bodo padavine, deloma nevihte, postopno razširile nad vse sosednje pokrajine. Ob severnem Jadranu bo pihal okrepljen jugo. Jutri se bo predvsem v krajih vzhodno od nas delno zjasnilo. Drugod bo pretežno oblačno, v sosednjih pokrajinah Italije in v Gorskem Kotarju bo občasno še deževalo. Jugo bo oslabel.

Vremenska slika: Nad zahodno in srednjo Evropo ter zahodnim Sredozemljem je ciklonsko območje z vremensko fronto. Z južnimi vetrovi priteka nad naše kraje topel in vlažen zrak.

Obeti: V torek bo na Primorskem delno jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo oblačno, v vzhodni polovici Slovenije bo občasno rahlo deževalo. V sredo bo zmerno do pretežno oblačno in povečini brez padavin. Nekoliko hladneje bo.

Opozorilo: Od nedelje opoldne do druge polovice noči na ponedeljek bo ponekod v južni, jugozahodni, osrednji in severovzhodni Sloveniji ob nevihah lokalno padlo še okrog 30, na skrajnem jugu do 50 litrov dežja na kvadratni meter. V visokogorju Julijskih Alp je nevarnost snežnih plazov četrte stopnje.