Vreme

Popoldne bodo padavine le ponehale

STA/M.J.
30. 12. 2013, 09.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes bo pretežno oblačno, padavine bodo dopoldne ponehale. Čez dan se bo na Primorskem delno zjasnilo, pihala bo zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem okoli 10 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo v zahodni Sloveniji deloma jasno, drugod pretežno oblačno. Burja na Primorskem bo čez dan ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 4, v alpskih dolinah do -3, najvišje dnevne od 1 do 5, na Primorskem do 11 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo pretežno oblačno, dopoldne bodo padavine ponehale. V krajih zahodno on nas in ob severnem Jadranu se bo delno zjasnilo. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna burja.
Jutri bo v krajih zahodno od nas in ob severnem Jadranu delno jasno, drugod pretežno oblačno. Burja bo čez dan ponehala.

Vremenska slika: Nad srednjim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje, hladna fronta se je pomaknila proti vzhodu, nad osrednji Balkan. Za njo se je nad našimi kraji in Alpami zgradilo območje visokega zračnega tlaka. S severovzhodnim vetrom doteka k nam nekoliko hladnejši in še vedno precej vlažen zrak.

Obeti: V sredo bo delno jasno. Ponekod bo zapihal zahodni do jugozahodni veter.
V četrtek bo pretežno oblačno, v zahodni in deloma osrednji Sloveniji bo čez dan rahlo deževalo.

Opozorilo: Predvsem v visokogorju zahodnih Julijskih Alp je velika nevarnost snežnih plazov. Tudi drugod v visokogorju je nevarnost plazov povečana.

Napoved vpliva vremena na počutje: V ponedeljek bo zjutraj obremenitev oslabela. Le najbolj občutljivi bodo čez dan še imeli manjše težave.