Vreme

Zaradi snega med Vipavo in Nanosom obtičalo več tovornjakov

STA
8. 12. 2012, 07.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po vsej državi sneži in kot napovedujejo vremenoslovci bo tako skozi cel dan. Sneg se oprijema cestišč, zato so na cestah že zimske službe. Na cestah so že tudi prve težave, saj je hitra cesta med Razdrtim in Vrtojbo ter med Vipavo in Nanosom zaradi obtičalih tovornih vozil proti Podnanosu zaprta.

Na štajerski avtocesti je oviran promet pred predorom Pletovarje proti Mariboru.

Po podatkih Agencije RS za okolje lahko do večera pričakujemo večje količine novozapadlega suhega snega. Največ snega bo predvidoma na jugu države, od 30 do 50 centimetrov, drugod od 10 do 25 centimetrov. Občasno bo snežilo tudi na obali.

Na Primorskem bo pihala močna burja, ki bo v noči na nedeljo začela slabeti. Do večera bodo najmočnejši sunki od 120 do 140, na izpostavljenih mestih nad 140 kilometrov na uro. V notranjosti Slovenije bo danes pihal severovzhodni veter s hitrostjo do 60 kilometrov na uro. Veter bo gradil snežne zamete.

Zaradi snega so na cestah čez prelaze Jezersko, Korensko Sedlo in Ljubelj obvezne verige, na cestah Podnanos-Razdrto, Žaga-Kobarid, Col-Črni Vrh-Godovič in Idrija-Godovič je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike, cesta Čepovan-Dolenja Trebuša je zaprta, prelaz Vršič pa prevozen samo za osebna vozila z verigami, kažejo podatki Prometnoinformacijskega centra.

Drugod po državi so na delu plužne in posipne skupine, zato je določenih odsekih promet močno upočasnjen.

V Prometnoinformacijskem centru voznike ob tem opozarjajo, naj se na pot ne odpravijo, če to ni res nujno, nikakor pa ne, če imajo letne pnevmatike.