Svet

Medicinsko sestro, žrtev ukane, našli mrtvo

STA
7. 12. 2012, 19.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Medicinsko sestro, ki sta jo v torek ukanila avstralska radijska voditelja, ki sta se po telefonu izdajala za člana britanske kraljeve družine, da bi izvedela podrobnosti o zdravstvenem stanju noseče soproge princa Williama Kate, so danes našli mrtvo v njenem stanovanju blizu londonske bolnišnice, v kateri je bila zaposlena.

Vzroka smrti policija ni izdala, vendar so pri tem dodali, da smrti ne obravnavajo kot sumljive. Iz bolnišnice King Edward VII., v kateri je bila medicinska sestra zaposlena več kot štiri leta, so sporočili, da so šokirani nad nenadno smrtjo sodelavke.

Po poročanju britanskega BBC je preminula medicinska sestra v torek sprejela klic radijskih voditeljev, ki sta se izdajala za britansko kraljico Elizabeto II. in princa Charlesa, in jo ukanila, da je klic posredovala medicinski sestri, ki je skrbela za Kate in ki je nato izdala zaupne podatke o zdravstvenem stanju soproge princa Williama.

Prijazna bolniška sestra je povedala, da je imela Kate mirno noč, da zadnje ure ni bruhala in da trenutno spi. Pojasnila je še, da je dobila nekaj tekočine ter da je stabilna. V bolnišnici so naknadno priznali napako, voditelja Mel Greig in Michael Christian pa sta se opravičila za potegavščino.

Iz bolnišnice pa so danes še sporočili, da preminule sestre niso suspendirali ali sprejeli disciplinskih ukrepov proti njej zaradi incidenta, potrdili pa so, da je bila njihova uslužbenka žrtev potegavščine in da jo je bolnišnica podpirala v tem, zanjo težkem času. Dodali so še, da je bila uslužbenka "odlična bolniška sestra, ki je bila spoštovana in priljubljena pri sodelavcih".

30-letno cambriško vojvodinjo so v zasebno bolnišnico King Edward VII. sprejeli v ponedeljek zaradi hiperemeze, hujše oblike jutranje slabosti med nosečnostjo, a je medtem bolnišnico že zapustila.