Zloraba trupla

Do bankomata zvlekla truplo, da bi skenirala njegov prst in se okoristila z denarjem

U.C.
13. 6. 2024, 17.36
Posodobljeno: 13. 6. 2024, 20.37
Deli članek:

Posnetek z mobilnim telefonom je ogorčil gledalce spletnih vsebin. Na njem je videti, kot da ženska zlorablja truplo, da bi si prilastila njegovo premoženje.

X
Trenutek, ko si ženska prilašča denar pokojnika, ki ga podpira za vrat.

Posnetek jasno pokaže žensko, ki v invalidskem vozičku pred bankomat zapelje starca in za skeniranje uporabi njegov desni prst, da bi lahko dvignila denar. Starcu omahne glava in ženska pod njegov vrat podloži svojo roko, da bi ga podprla. Za trenutek se zdi, da ima optični bralnik težave pri sprejemanju prstnega odtisa. Ženska moškega drži za roko, medtem ko njegov prst pritiska navzdol. Uspe ji. Potegne denar iz reže za izdajo denarja in ga pospravi na varno mesto za majico, tik preden se snemanje konča. Dogodek naj bi se zgodil v Braziliji, tamkajšnja policija pa za zdaj ni komentirala.

Mailonline poroča, da so nekateri uporabniki družbenih omrežij izrazili dvome o verodostojnosti posnetka, češ da gre za potegavščino. Ženska in starec naj bi bila igralca v skeču, ki naj bi ponazarjal prevaro Érike de Souzo. Ta je aprila truplo svojega 68-letnega strica Paula Brage zvlekla v podružnico banke v Riu de Janeiru, da bi se okoristila s premoženjem pokojnika. Opraviti je želela dvig v višini 3250 USD. Goljufija pa ji ni uspela, saj je bančne uslužbence zaskrbelo zdravstevno stanje strica Paula in so poklicali reševalce. Reševalci so skušali oživljati Paula. Nato pa je postalo jasno, da se mrtvega ne da obuditi k življenju.

Paul je bil mrtev že dve uri, od tod tudi njegova okorelost, ko ga je ženska odpeljala v banko, da bi si prilastila njegova sredstva. "Zgrabila je zadnjo priložnost, da bi dvignila denar. Na banko je šla s truplom, nekaj minut simulirala, da je živ, se celo pretvarjala, da daje mu vodo, vzela pero in z njim podpisala dokument." Tudi 42-letno mati šestih otrok so ujeli na kamero. Na posnetku je vidno, kako je dala stricu vodo nekaj trenutkov preden je položila prste na pero, da bi poskušala podpisati bančni dokument. Kljub trudu, ni imela dovolj dramskih sposobnosti. Njena igra je bila razkrinkana. De Souza je v priporu pred sojenjem, sooča se z obtožbami o goljufiji zaradi razžalitve trupla in tudi poskusa kraje, še poroča Mailonline. Ali sta se v Braziliji zgodila dva podobna primera v katerih ženski uporabljata trupla za prilastitev denarja, zaenkrat še ni jasno.