Brutalno

Foto: Poglejte, kaj je toča storila letalu, ki ga je ujela supercelična nevihta

D.K.
9. 6. 2024, 22.00
Posodobljeno: 10. 6. 2024, 00.37
Deli članek:

Let OS 434 z Majorke, španskega počitniškega otoka, na Dunaj je bil prava nočna mora za posadko in potnike. Letalo je namreč poletelo direktno skozi eno izmed superceličnih neviht.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Po rahlo zamudnem vzletu iz Palme okoli 15:30 je sprva prišlo do manjših turbulenc. Približno pol ure pred pristankom na dunajskem letališču Schwechat pa je postalo zares burno. Letalo A320 z imenom "Arlberg" je zašlo v nevihto s točo in ga je močno streslo, so za Kronen Zeitung povedali potniki. Nato je pilot sporočil, da je vetrobransko steklo letala razbito, so dodali.

Kot je razvidno s fotografij, je letalo, ki je končno pristalo ob 17:20 na Dunaju, precej poškodovano zaradi udarcev toče. Posredovalne ekipe letališke gasilske enote in reševalne službe so bile sicer takoj na kraju dogodka, a posredovanje ni bilo potrebno.

Na srečo ni bil nihče poškodovan

"Letalo je pri priletu proti Dunaju zašlo v nevihtno celico, ki po navedbah posadke v pilotski kabini ni bila vidna na meteorološkem radarju. Po trenutnih podatkih je toča poškodovala obe sprednji okni pilotske kabine letala in "nos letala". Letalo je varno pristalo na letališču Dunaj-Schwechat. Vsi potniki na letu so ostali nepoškodovani. Ekipa tehnikov Austrian Airlines je že zadolžena za natančno oceno škode na letalu. Varnost naših potnikov in posadke je za Austrian Airlines najvišja prioriteta," je povedala Anita Kiefer, predstavnica AUA, za Austrianwings.