Kriminalistična preiskava

Šok v Parizu: Milijonarja našli mrtvega, ob njem obležala njegova vplivna soproga

R.T.
5. 6. 2024, 21.01
Posodobljeno: 5. 6. 2024, 21.01
Deli članek:

Francoski kriminalisti zaenkrat domnevajo, da sta sta se zakonca odločila za samomor, a je preiskava še v teku.

Profimedia
Aude de Thuin

V Parizu so v torek popoldne na njunem domu našli mrtvega 83-letnega milijonarja in vplivnega poslovneža Huberta Ziesenissa ter njegovo hudo poškodovano 73-letno soprogo Aude de Thuin. Slednjo so na kraju oskrbeli reševalci in jo prepeljali v bolnišnico, kjer okreva.

Kriminalisti po poročanju francoskih medijev trenutno domnevajo, da je soproga najprej ustrelila Ziesenissa, nato orožje uperila vase, a ji je samomor spodletel. Menijo sicer, da je šlo za dvojni samomor, saj sta zakonca na kraju zapustila sporočilo, v katerem sta reševalce rotila, naj ju ne poskušajo oživljati, saj da sta dejanje izvršila pri popolni »zavesti.« Kot je že v torek potrdil državni tožilec, ki se ukvarja s primerom, je soproga hudo poškodovana, zaradi česar zaslišanje trenutno ni mogoče. Preiskava je v teku, kriminalisti vse okoliščine še ugotavljajo, čakajo pa tudi na izsledke obdukcije Ziesenissovega trupla.

Kdo sta Hubert Zieseniss in Aude de Thuin?

Zieseniss, sicer po rodu Američan, je bil vpliven poslovnež, a je živel stran žarometov, diskretno, zato o njem ni veliko znanega. Leta 1989 je postal predsednik takrat francoske družbe Dafsa, ki se je ukvarjala s finančno analizo in distribucijo finančnih informacij. Podjetnica je bila tudi njegova soproga, ki je v Pariz prispela s 17 leti in se je precej pogosteje pojavljala v javnosti. Delovala je predvsem v marketingu. Ker so ji leta 2003 zavrnili udeležbo na Svetovnem gospodarskem forumu v Davosu, je še istega leta ustanovila svoj, Ženski forum za gospodarstvo in družbo. Menila je namreč, da so ji udeležbo zavrnili zaradi tega, ker je ženska. Časnik Financial Times je njen ženski forum leta 2008 razglasil za enega od petih najvplivnejših svetovnih forumov.

Profimedia
Aude de Thuin s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom leta 2014 na enem svojih forumov.