Sanje vsakega igralca

Clooney z debitanskim nastopom na Broadwayu

A.S./STA
22. 5. 2024, 07.06
Posodobljeno: 22. 5. 2024, 07.20
Deli članek:

Hollywoodski zvezdnik George Clooney bo prihodnje leto debitiral na Broadwayu. Nastopil bo v predstavi Lahko noč in srečno, v kateri bo igral glavno vlogo.

Profimedia
George Clooney bo pri svojih 61. letih debitiral na slovitem Broadwayu.

Predstavo bodo premierno uprizorili prihodnjo pomlad, je poročanje tujih medijev povzela nemška tiskovna agencija dpa.

Gre za priredbo istoimenskega filma iz leta 2005. Triler o ameriških televizijskih novicah iz 50. let 20. stoletja prikazuje konflikt med televizijskim novinarjem Edwardom R. Murrowom in senatorjem Josephom McCarthyjem, zlasti v povezavi s senatorjevim protikomunističnim delovanjem.

Clooney bo film, ki ga je tudi režiral, priredil za oder skupaj z Grantom Heslovom, režiser pa bo dobitnik nagrade tony David Cromer. V predstavi bo odigral Murrowa. "V čast se mi bo vrniti na oder po toliko letih," je Clooney zapisal v izjavi in dodal, da si vsak igralec želi nastopiti na Broadwayu. Pred kariero na televiziji in filmu je v 80. letih nastopal v manjših odrskih produkcijah, kot je bila igra Vicious. Leta 2012 je nastopil na odru z Bradom Pittom in Martinom Sheenom v predstavi 8 v Los Angelesu. Nazadnje je režiral športno dramo z letnico 2023 The Boys in the Boat.