Iskanje večne mladosti

Dave Pascoe: mož, ki premaguje starost

M.G.
22. 4. 2024, 14.56
Posodobljeno: 22. 4. 2024, 15.01
Deli članek:

Pascoe je najnovejši primer vedno bolj popularnega trenda "biohekanja", v katerem starejši ljudje skušajo zmanjšati starost svojih telesnih celic, zaradi česar so tehnično gledano mlajši od svoje dejanske starosti. Pascoe trdi, da ima pri 61. letih telo 38-letnika.

https://www.davepascoe.net/
Dave Pascoe je 61-letnik, ki trdi, da ima po rezultatih analiz telo 38-letnika.

61-letni Dave Pascoe sleherni dan začne brez alarma, vstane takrat, ko mu telo pove, da je bilo dovolj spanja . Potem poje zeleno banano in osem minut sedi na elektromagnetni odeji, ki naj bi spodbujala njegov pretok krvi. Nato opravi kratko raztezanje, čemur sledi nekaj skokov na mini trampolinu. Po telovadbi vzame "dozo" 82 jutranjih vitaminskih dodatkov z domačim čajem iz limone. Zatem se ponavadi odpravi na krajši tek ali hiter sprehod, po tem pa ga čaka še domača vadba v kateri se osredotoča na trening z utežmi. Jutranjo telovadbo zaključi s četrturnim sproščanjem v savni in meditacijo.

To pa je le nekaj kritičnih elementov njegove dnevne rutine, za katero pravi, da mu pomaga ohranjati biološko starost, ki je desetletja mlajša od njegove kronološke. "Ne želim, da se moja zdravstvena doba izteče pred mojo življenjsko dobo. Moj cilj je, da bi bili čim bolj enaki," je dejal Dave na svoji spletni strani. Njegova trenutna epigenetska starost je 37,95 leta, njegova trenutna hitrost staranja pa 0,66 leta na koledarsko leto. Dave pričakuje, da bo dočakal 95 let v odlični formi, če se bo še naprej držal dnevnega programa, ki ga opravlja sedaj.

https://www.davepascoe.net/
Dave Pascoe je 61-letnik, ki trdi, da ima po rezultatih analiz telo 38-letnika.
Pascoe, upokojeni sistemski inženir, trdi, da sprva ni želel prevarati smrti ali se izogniti staranju, ampak je namesto tega začel spreminjati življenjski slog, da bi se izognil raku in šibkosti, ki pride s staranjem. Sčasoma se je odločil, da se bo popolnoma posvetil življenjskemu slogu, ki mu bo pomagal, da se bo "dolgoročno počutil bolje." Glede na njegovo spletno stran njegova rutina za krepitev mladosti vključuje raznovrstno prehrano, več kot 120 raznoraznih prehranskih in vitaminskih dodatkov na dan, uporabo tablet za uravnavanje hormonov in pa seveda dnevno rutino vadbe, infrardeče savne in elektromagnetne tehnologije za spodbujanje krvnega pretoka.

Med najbolj znanimi predstavniki "biohekerjev" je zagotovo kalifornijski podjetnik Bryan Johnson, ki pri svojih 46-ih, trdi, da ima srce 37-letnika in kožo 28-letnika. A Johnson porablja drastično več denarja za svojo ohranjanje mladosti, saj navaja, da letno porabi za ta projekt kar 2 milijona dolarjev, kar je v primerjavi z Pascoejem, ki porabi za svoje zdravje in telo "pičlih" 30.000 dolarjev na leto, pravo bogastvo. Johnson je v svoji želji ostati večno mlad zelo ekstremen, saj njegov brutalni režim za večno mladost vključuje med drugim tudi redne infuzije krvi od najstniškega sina, podvržen pa je tudi vsakodnevnim testiranjem.

X, Bryan Johnson (@bryan_johnson)
Kako se je Bryan Johsnon pomladil v roku šestih letih. Trenutno jih šteje 46 let, za svoje telo in zdravje pa odšteje 2 milijona dolarjev na leto.
Kdo od dvojice pa bo bolje in dlje časa kljuboval neizbežni smrt in staranju, bo na koncu pokazal čas, vsekakor pa je treba priznati, da sta oba za svoja dejanska leta videti kar dobro ohranjena.