Neprimerno za bivanje

Zaradi požara v kraju Lipnik bodo tri osebe potrebovale začasno nastanitev

M.G.
22. 4. 2024, 12.52
Posodobljeno: 22. 4. 2024, 12.54
Deli članek:

Včeraj v poznih dopoldanskih urah je zagorela stanovanjska hiša v Lipniku, v občini Trebnje. Ogenj je popolnoma uničil ostrešje in mansardne prostore, hiša v tem stanju ni primerna za bivanje, zato so odredili začasno preselitev treh oseb.

PGD Trebnje
Požar na počitniški hiši v Lipniku se je iz ostrešja razširil na mansardo in na ostale bivalne prostore.

Policisti iz Trebnjega so bili včeraj okoli 11. ure obveščeni o požaru na počitniški hiši v kraju Lipnik. Ogenj se je razširil iz ostrešja hiše (dimnik) in se razširil na bivalni del. Gasilci PGD Trebnje, Ponikve, Lukovek in Račje selo so ob prihodu požar omejili in pogasili, pomagali pri sanaciji objekta, na koncu pa so ostrešje še prekrili s PVC folijo. Za odklop elektrike je poskrbel dežurni delavec elektro podjetja.

Po neuradni oceni je nastalo za okrog 70.000 evrov škode, poškodovanih oseb v požaru ni bilo, reševalci NMP Trebnje so le preventivno pregledali starejšo osebo, a so ugotovili, da je z njo vse v redu. Po prvih ugotovitvah policije je tuja krivda izključena, bodo pa policisti in kriminalisti skupaj s stroko ugotavljali, kaj je botrovalo temu, da je nastal požar, ki se je iz dimnika razširil na ostrešje in kasneje še na bivalni del. Ker so bivalni prostori sedaj neprimerni za bivanje, je bila odrejena začasna nastanitev za tri osebe.