Pred hišo v bližini Salerna

Grozljivo: pitbula raztrgala enoletnega fantka

G.G.
22. 4. 2024, 14.02
Posodobljeno: 22. 4. 2024, 14.27
Deli članek:

Na območju Salerna na jugu Italije se je v ponedeljek zjutraj pripetila strašna tragedija.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Zgodilo se je na dvorišču hiše v vasi Eboli. Pitbula sta bila spuščena na dvorišču, ko so se okoli 8. ure odprla hišna vrata. Na dvorišče sta stopila 13 mesecev stari Francesco in njegov stric, poroča Corriere della Sera. Pitbula sta planila na malčka in ga začela mrcvariti. Njegov stric je nemudoma skočil na psa, ju poskušal odstraniti, iz hiše je pritekla še malčkova mama in se prav tako lotila psov. A zverini sta bili pobesneli, napadli sta še mamo in strica. Ko sta se psa umirila in odšla, je bilo že prepozno. Malemu Francescu sta zadala smrtonosne poškodbe. Tudi njegovo mamo so hudo poškodovano odpeljali v bolnišnico v Neaplju.

Psa sta bila od lastnika dvonadstropne hiše, ki je del stavbe oddal malčkovi materi. Ta se je v Eboli preselila po ločitvi od moža. Pitbula sta bila po navedbah sosedov doslej mirna in dobro vzgojena. Zakaj sta tokrat napadla otroka, bo težko ugotoviti.

"Nihče ne more pojasniti, kako se je to lahko zgodilo, saj sta bila to psa znancev družine žrtve," je dejal župan občine Eboli Mario Conte. Dodal je, da mora biti tragični dogodek opozorilo vsem lastnikom tovrstnih pasem psov, ki da "imajo posebne potrebe". Skrb za pitbula, ki sta v lasti prijateljev družine žrtve, je prevzela veterinarska služba.

Profimedia
Pitbula sta napadla na dvorišču hiše v Eboliju.

Po tej tragediji so se v Italiji znova pojavile zahteve po uvedbi seznama nevarnih psov, ki bi bili prepovedani kot »hišni ljubljenčki«. Še vedno je namreč svež spomin na nepotrebno smrt 39-letnega Paola Pasqualinija, ki so ga trije rotvajlerji napadli v začetku februarja med tekom po gozdu in parku v bližini mesteca Manziano in jezera Bracciano.