Rusija

Ženska oglobljena zaradi neprimernega sporočila Putinu na volilni listi

S.Č.
31. 3. 2024, 18.00
Deli članek:

V regiji Tula v osrednji Rusiji je ženska prejela globo v višini 30.000 rubljev (približno 300 evrov) zaradi tega, ker je na svojem volilnem listu ob imenu Vladimirja Putina napisala žaljivo sporočilo.

Profimedia
Zaradi žalive ruskega predsednika, je bila kaznovana s finančno globo.

Sodišče je ugotovilo, da je ženska, ki je bila identificirana samo po priimku Filjakina, s tem dejanjem kršila zakonodajo o volitvah.

Filjakina je bila obtožena diskreditacije vojske po tem, ko je na volitvah za predsednika, ki so potekale ta mesec, na svoji glasovnici prečrtala imena vseh kandidatov razen Putina. Ob Putinovem imenu je napisala: »Žgi se v peklu za vedno!!! Oprosti nam Ukrajina!!! Tat in morilec!!!«. Ko je glasovnico odvrgla v volilno skrinjico, je ta padla z licem navzgor, kar je omogočilo, da so bile njene žaljive besede vidne vsem.

Kaznovana s finančno globo

Sodišče je odločilo, da je dejanje Filjakine kršilo zakonodajo in jo kaznovalo s finančno globo. To je delo, ki ga je zabeležil neodvisni medij 7x7, ki se sklicuje na tiskovno službo regionalnega sodišča.

Nadalje je aktualni ruski predsednik Vladimir Putin nedavno zagotovil še en šestletni mandat z 87,28-odstotno podporo, kar je bil njegov najvišji rezultat doslej. Kljub temu pa so nekatere statistične analize nakazale na morebitne nepravilnosti in goljufije na volitvah, s poročili o milijonih lažnih glasov, oddanih Putinu.