Škandal

Po poskusu vdora v zdravstveno kartoteko princese, se je oglasil direktor bolnišnice

S.Č.
25. 3. 2024, 09.00
Posodobljeno: 25. 3. 2024, 09.08
Deli članek:

Londonska bolnišnica, kjer je bila princesa nedavno zdravljena, je prišla v središče pozornosti, ko je britanski časnik Mirror razkril, da so člani osebja poskušali pokukati v njene zdravstvene zapise.

X.com
Kate se zdravi zaradi raka, je razkrila po mesecih odsotnosti iz javnosti.

"Izjemno smo ponosni na skrb in diskretnost, ki ju zagotavljamo vsem našim pacientom," je povedal direktor bolnišnice Al Russell, a dodal, da se bo vsaka kršitev zaupnosti srečala z vsemi ustrezni preiskovalnimi, regulativnimi in disciplinskimi ukrepi.

Princesa prejšnji teden razkrila diagnozo

Britanska javnost je prejšnji teden izvedela za zdravstvene težave princese Kate, ki je razkrila, da se zdravi za zgodnjo fazo raka. Iz Kensingtonske palače so potrdili, da so bili pri januarski abdominalni operaciji zaskrbljeni, a v tistem času še ni bilo znano, da gre za raka.

V obdobju, ko britansko kraljevo družino pestijo zdravstvene preizkušnje, vključno z nedavnimi razkritji o zdravstvenem stanju kralja Karla III., je škandal, povezan z neavtoriziranim vpogledom v zdravstvene podatke Kate Middleton, dodatno zaostroval že tako napete vezi z javnostjo in mediji. Za Kate, njenega moža princa Williama ter njuno družino pa je to še en izziv, s katerim se morajo soočiti pod budnim očesom javnosti.