Spektakularen pobeg

Video: Mafijskega šefa, ki je domiselno pobegnil iz zapora so zopet ujeli

M.G.
2. 2. 2024, 20.42
Posodobljeno: 2. 2. 2024, 20.49
Deli članek:

Mafijca Marca Raduana so lanskega februarja kamere ujele med pobegom iz zapora s pomočjo posteljnine, včeraj so ga ponovno ujeli na Korziki in spravili tja kamor sodi.

Europol
Evropska policijska organizacija Europol je Marca Raduana označila za "neusmiljenega morilca".

Na Korziki, ki upravno spada k celinski Franciji, čeprav jo od nje loči Ligursko morje, so včeraj ponovno ujeli zloglasnega mafijskega šefa Marca Raduana. 40-letni Raduano naj bi bil šef kriminalne združbe Foggia, ki velja za četrto najmočnejšo mafijsko organizacijo v Italiji (za združbami na Siciliji, Kalabriji in Neaplju). Aretirali so ga med večerjo z mlado žensko v neki restavraciji v mestu Aleria, je povedal vir za tiskovno agencijo AFP.

Raduanu je februarja lani na domiseln način, tako, da je skupaj zvezal več posteljnih rjuh in jih uporabil kot vrv, zbežal iz strogo varovanega zapora na Sardiniji. Raduanu je bil na Europolovem seznamu najbolj iskanih evropskih kriminalcev, v zaporu na Sardiniji je služil 24-letno kazen zaradi trgovine z mamili in drugih kaznivih dejanj.


Italijanske oblasti so sporočile, da je bil v bližini Granade na jugu Španije pridržan tudi njegov tesni sodelavec Gianluigi Troiano. "Ujetje dveh nevarnih ubežnikov Marca Raduana in njegove desne roke Gianluigija Troiana s strani policije v tujini predstavlja še en velik udarec organiziranemu kriminalu," je dejal italijanski notranji minister Matteo Piantedosi.