Kje je Wirtz?

Skrivnostno izginotje pobožnega lastnika trgovin z igračami Karla-Josefa

R.T.
31. 1. 2024, 16.03
Posodobljeno: 31. 1. 2024, 16.03
Deli članek:

Takrat 72-letni Karl-Josef Wirtz, priljubljen lastnik več trgovin z igračami, je leta 2019 nenadoma izginil iz domačega mesta Moers nedaleč Duisburga. Nemška policija se je za pomoč pri reševanju uganke znova obrnila na javnost.

Polizei Duisburg
Karl-Josef Wirtz je bil »zelo veren in pobožen«.

Sprva se je vse skupaj zdelo povsem nedolžno. Človek je potreboval nekaj oddiha od sveta, ki ga je obkrožal, zato se je umaknil v neznano. Tako je Karl-Josef Wirtz januarja 2019 pojasnil svojemu bratu. Razodel mu je, da potrebuje nekaj časa zase, da odhaja in da se bo že javil, ko bo zato čas. Iz tega se je razvil skrivnostni primer izginotja, v katerega je morala leto in pol pozneje zagristi nemška policija.

Wirtzova družina je sprva mislila, da se je slednji odpravil v kakšen samostan na jugu Nemčije, saj naj bi bil po pričevanju svojcev »zelo veren in pobožen,« je pojasnil tiskovni predstavnik policije. Od Wirtza namreč namreč ni bilo več glasu, leto in pol od njegovega odhoda pa so v vsega dobrih 12 kilometrov oddaljenem kraju Rheinberg našli njegovo zapuščeno vozilo znamke Opel Zafira, ki ga je že preraščalo rastje.

Polizei Duisburg
njegov zapuščeno vozilo so leto in pol pozneje našli na zaraščenem parkirišču v vsega dobrih 12 kilometrov oddaljenem kraju.

Policija se zdaj za pomoč znova obrnila na javnost, saj glede na »nove ugotovitve ni mogoče izključiti možnosti, da je bila pogrešana oseba žrtev nesreče ali zločina.« Že okoliščine najdbe parkiranega vozila po navedbah policije kažejo, da ni šlo za nek prostovoljen umik iz družbe. Druge okoliščine njegovega izginotja sicer še vedno ostajajo popolna neznanka, od takrat pa je minilo že pet let.