Operacija

Kate Middleton končala v bolnišnici

S.Š.
17. 1. 2024, 15.32
Posodobljeno: 17. 1. 2024, 18.43
Deli članek:

Princesa Walesa Kate Middleton je v bolnišnici zaradi operacije trebuha, so danes sporočili s Kensingtonske palače.

Profimedia
Kate Middleton

Tiskovni predstavnik palače je danes popoldne dejal: "Njena kraljevska princesa Walesa je bila včeraj sprejeta na londonsko kliniko zaradi načrtovane operacije trebuha. Operacija je danes uspela in pričakuje se, da bo v bolnišnici ostala deset do štirinajst dni, preden se bo vrnila domov za nadaljevanje okrevanja. Na podlagi trenutnih zdravniških nasvetov je malo verjetno, da bo pred veliko nočjo opravljala kakršnekoli javne obveznosti." 

Točna diagnoza ostaja neznanka

Izjava je bila objavljena tudi na uradnih profilih kraljevega para na družbenih omrežjih, kjer je bilo zapisano tudi, da "Princesa ceni zaskrbljenost in odziv javnosti, upa pa, da bo javnost razumela njeno željo po zasebnosti.” Hkrati so zapisali tudi, da princesa želi, da njeno zdravstveno stanje ostane zasebno, zato točnih informacij o diagnozi ne želi deliti z javnostjo.

"Kensingtonska palača bo zato zagotovila posodobljene informacije o napredku njenega kraljevega visočanstva le, če bo prišlo do nepredvidenih zapletov," je zapisano v izjavi.

V bolnišnico tudi Karel III.

Iz Buckinghamske palače pa so danes sporočili, da bo prihodnji teden zaradi benignega povečanja prostate v bolnišnico moral tudi kralj Karel III. "Tako kot na tisoče moških vsako leto se je tudi kralj odločil za zdravljenje povečane prostate," so zapisali v izjavi.

Ob tem so pojasnili, da bo 75-letni monarh v bolnišnici opravil "korektivni postopek", po katerem krajše obdobje ne bo opravljal javnih nastopov.

Benigno povečanje prostate je sicer pogosto pri moških nad 50. letom starosti in ne pomeni povečanega tveganja za razvoj raka na prostati, je razvidno iz spletne strani britanskega javnega zdravstva (NHS).