Vojno stanje

Iz Izraela danes odšlo še 17 Slovencev

J.V./STA
10. 10. 2023, 14.10
Posodobljeno: 10. 10. 2023, 14.11
Deli članek:

V zgodnjih jutranjih urah se je na letalo iz Izraela v organizaciji zunanjega ministrstva Črne gore vkrcalo 17 slovenskih državljanov, so danes sporočili iz ministrstva za zunanje in evropske zadeve. Na slovensko veleposlaništvo v Tel Avivu se je sicer doslej javilo 41 Slovencev.

sta
Na slovensko veleposlaništvo v Tel Avivu se je sicer doslej javilo 41 Slovencev.

Kot navajajo na MZEZ, se slovenski državljani, ki so stopili v stik z njimi, ne nahajajo na najbolj kritičnih območjih, vključno z Gazo in Zahodnim Bregom. Po njihovih podatkih se je v Slovenijo v lastni režiji vrnilo 16 državljanov, ki so se na pot odpravili večinoma s komercialnimi leti.

Še 17 slovenskih državljanov pa je danes na pot iz Izraela v domovino odšlo z letalom črnogorske letalske družbe To Montenegro, ki je že pristalo v Podgorici. Slovensko veleposlaništvo v Podgorici jim pomaga pri njihovi nadaljnji poti v Slovenijo.

MZEZ ostaja v stiku še s preostalimi sedmimi državljani, ki so stopili v stik z veleposlaništvom.

Iz Izraela, kjer se že več dni odvijajo spopadi med izraelskimi silami in palestinskimi skrajneži, skušajo številne tuje države evakuirati svoje državljane. Med žrtvami nasilja so tudi številni tujci.