Travme

Pijana 27-letnica zgroženemu 13-letniku šepnila: »Jahala te bom do jutra«

R.T.
5. 10. 2023, 19.00
Posodobljeno: 5. 10. 2023, 19.34
Deli članek:

Naklonjenost alkoholnim pijačam je 27-letno zobozdravstveno asistenko iz obrobja Liverpoola spravila v veliko zadrego.

Facebook
Jade Berry se je pokesala.

Jade Berry se ga je 3. oktobra lani v družbi prijateljic pošteno nacedila. Po seansi z belim vinom se je opotekajočega koraka v zgodnjih večernih urah odpravila proti domu, vijugala je po parku Rivacre Valley. Pozornost njenega opitega pogleda sta pritegnila najstnika, ki sta čemela na leseni klopci in se zagreto pogovarjala o praznovanju rojstnega dne. Nekaj časa ju je poslušala, potem pa ju je presenetila, ko se je drzno usedla med njiju. Roko je položila na stegno 13-letnika, ki bi čez teden dni dopolnil 14 let. Prsti so ji ušli nižje po kavbojkah in, glej ga zlomka, začela je gnesti njegove genitalije. »Jahala te bom do jutra,« je menda izdahnila vsa pohotna, besede, ki so, kot so kasneje prebrali na sodišču, pri fantu povzročile šok. Pa ne pozitiven, kot bi mislil kakšen bralec, ki je mladost preživljal v 20. stoletju.

Slekla se je in zaspala

Pretresena najstnika sta v navalu groze vstala, Jade pa je iz rokava potegnila še zadnji adut. Slekla je hlače in pomigala proti fantoma z golo zadnjico. Čista groza! Pa spet ne tolikšna, da je ne bi za dokazni material na hitro posnela s telefonom in pobegnila domov. 13-letnik je nemudoma vse strahote zaupal mamici, ki je poklicala policijo. In Jade? Bila je že na koncu z močmi, belo vino je naredilo svoje. Na pol razgaljena je za nekaj časa zaspala na klopci in se nato opotekla proti domu. Ko so policisti še isti dan prišli na kraj »zločina«, so tam našli njen telefon in bančno kartico, poroča britanski tabloid Daily Mail.

Čez dva dni so Jade obiskali policisti. »Moj bog, ničesar se ne spomnim,« je odvrnila, ko so ji povedali, kaj vse je ušpičila. Prijeli so jo, zaslišali in kazensko ovadili zaradi domnevnega spolnega napada na mladoletno osebo. Žrtev, 13-letnik, je na identifikaciji s prstom pokazal nanjo.

Travmatičen dogodek je pustil posledice

Na sojenju, ki je potekalo pred dnevi, je tožilec opisal, kakšne muke je menda prestajal fant. V dneh po »travmatičnem« dogodku je komaj kaj spal, ves prepoten se je zbujal  v nočnih morah, izgubil je vso samozavest, še leto dni po »napadu« ne upa v park, redko gre iz hiše, tare ga anksioznost, na splošno se ne počuti varnega, je nizal »simptome« tožilec. Da, je bobnal dalje, v najtežjem trenutku si je celo poskusil vzeti življenje, zdaj jemlje zdravila.

Kako se je branila obtožena? Njen odvetnik je vpletel težke razmere po ločitvi staršev, od 16 leta naj bi imela težave s samopodobo, kar jo je kar potiskalo v objem alkohola, ki se je v času epidemije koronavirusa še bolj oklenila. Tudi ona, tako je povedal njen psihiater, je trpela zaradi anksioznosti in paničnih napadov. »Nesrečnega« dogodka se spomni le v drobcih, se je pa zato opravičila in pokesala ter obljubila, da bo naredila križ čez alkohol.

Sodnik je pretehtal zadevo in ji prisodil milo kazen. Obsodil jo je na enoletno zaporno kazen s preiskusno dobo 18 mesecev, kar pomeni, da ji ne bo treba v ječo, če v tem obdobju ne zakrivi podobnega kaznivega dejanja. Poleg tega mora v sklopu zdravljenja odvisnosti od alkohola 120 dni nositi elektronsko zapestnico.

Bi bila kazen enaka, če bi bil na Jadinem mestu moški, ki bi napadel 13-letnico?