Preplah na plaži

12-letnik na hrvaški plaži iz morja potegnil granato

S.Š.
15. 7. 2023, 09.40
Posodobljeno: 15. 7. 2023, 09.43
Deli članek:

Včeraj so na plaži v mestu Kožino pri Zadru našli topniško granato, ki naj bi bila še iz časov Hrvaške osamosvojitvene vojne.

STA
Policisti so plažo takoj ob prihodu evakuirali.

Iz morja jo je potegnil 12-letni deček iz Avstrije, ki sprva sploh ni vedel, kaj pravzaprav drži v rokah. Odnesel jo je na obalo, tam pa je manjši “kaos” povzročila ženska, ki je granato prijela v roke, začela teči po obali polni ljudi in vpiti “bomba, bomba!”.

Kopalci so nemudoma poklicali policiste, ti pa so plažo evakuirali. 

V plitki in čisti vodi

“Na tej plaži se kopamo že 15 let in preprosto neverjetno se mi zdi, da je nismo opazili že prej, saj je morje izjemno čisto in plitvo. Pravijo, da je granato deček našel na globini dveh metrov,” je dejal eden izmed obiskovalcev plaže, ki je bil priča nenavadnemu dogodku. 

Primer je komentirala tudi zadrska policija: “Na območju Kožine so okoli poldneva občani prijavili najdbo eksplozivne naprave. Ob prihodu policistov je bilo ugotovljeno, da gre za topniško strelivo, ki je bilo zdaj odstranjeno,” je za Morski.hr povedala tiskovna predstavnica zadrske policije Ivana Grbin.

Strokovnjak za eksplozivne naprave je medtem dejal, da se je zgodba dobro končala, saj bi lahko prišlo do tragične nesreče že samo, če bi kdo izmed obiskovalcev plaže potegnil za varovalno žico.