Zla usoda

Sreča mlademu Ukrajincu res ni bila usojena

A.Z.
10. 6. 2023, 20.29
Posodobljeno: 10. 6. 2023, 20.35
Deli članek:

Pobegnil je pred vojno in uničenjem ter umrl na Floridi.

Profimedia
Mladenič se je utopil na Floridi.

19-letni Mihail Mirošničenko je pred meseci iz Ukrajine skupaj s staršema in brati ter sestrami pobegnil na Norveško. Z bratoma se je mladenič odpravil iskat delo v ZDA na Florido, žal pa se to zanj ni dobro končalo.

Mihail je namreč opazil, da so se trije mladi med kopanjem nekaj po osmi uri zašli v težavah in se je odločil, da jim bo pomagal. Ukrajinec je nato sam izginil v valovih, njegovo truplo pa so našli še isto noč.

»Družini izrekam najgloblje sožalje. Mladenič je želel pomagati in pri tem sam umrl,« je povedal poveljnik policijske postaje Neptune Beach Michael Key.

Očividci so povedali, da s v času nesreče reševalci iz vode že končali s svojo izmeno in da ni bilo na plaži nikogar drugega, ki bi lahko pomagal. Po zadnjih podatkih naj bi Mirošničenko še zmogel rešiti dve dekleti in mladeniča, za njim pa se je potem izgubila vsaka sled.

»Ne vem, kako naj to pojasnim najinima staršema, mlajšim bratom in sestram,« je povedal Viktor Mirošničenko, »čez nekaj dni bi praznoval dvajseti rojstni dan. Kupili so mu že vsa darila, zdaj pa mu jih ne bomo mogli dati.«

Preiskovalci pravijo, da je za njegovo utopitev lahko kriv močan morski tok, nedolgo tega so na istem delu plaže že zabeležili dve utopitvi.