Streljanje v beograjski šoli

Pretresljiva izpoved očeta hčerke, ki je gledala morilcu v oči

M. T. V.
3. 5. 2023, 19.39
Posodobljeno: 3. 5. 2023, 21.01
Deli članek:

»Dve punci, ki sta sedeli pred njo, sta bili ubiti. Moja hči se je za las izognila smrti,« je dejal oče ene izmed šolark, ki je preživela strelski pohod sošolca, sicer odličnega učenca.

Profimedia
Osnovna šola Vladislava Ribnikarja, kjer je učenec streljal.

Milan Milošević se je dopoldne nič hudega sluteč napotil mimo šole, kamor hodi tudi njegova hčerka. »Tam je bilo ogromno policije, zaposleni pred šolo so bili v šoku. Ko sem vprašal, kaj se je zgodilo, so mi povedali, da so ustrelili profesorico zgodovine. Vprašal sem se, kje je moja hči, in pogledal njen urnik – v tem trenutku bi morala imeti zgodovino. Spraševal sem, kje je moj otrok, nihče mi ni znal povedati,« je za srbski portal Blic povedal pretreseni oče, ki je pred šolo videl tudi eno od učenk s krvavo majico, ki je pripovedovala, da je videla dve deklici ležati v mlaki krvi, njuni glavi pa sta viseli preko klopi.

V kakšni agoniji je bil takrat Milan, si nihče ne more predstavljati. Na srečo je njegova hči zbežala iz razreda, ko se je začelo streljanje, z bližnjega trga je poklicala mamo, ta pa nato Milana. »Bila je v učilnici, kjer je prišlo do streljanja, fant je najprej streljal na učiteljico, nato pa še na učence, ki so se poskrili pod mize. Moj otrok je uspel zbežati iz šole. V šoku smo, vsi smo iz sebe,« je povedal Blicu.

Kosta, ki je ubil osem šolarjev in varnostnika, je hodil prav v razred njegove hčerke, ki pravi, da je bil odličnjak in vzoren učenec. »Bila sta sošolca, bil je miren, pravi hči, nobenih problemov ni povzročal, so pa drugi zafrkavali njega.« Milanova hči se je za malo izognila smrti. »Pravi, da je vstopil v učilnico in začel streljati. Pogledala ga je v oči, tudi on jo je pogledal nazaj in začel streljati v drugo smer. Dve punci, ki sta sedeli pred njo, sta bili ubiti. Moja hči se je za las izognila smrti.«