Ker so ga odpustili

Streljanje v banki s prenosom v živo: pet mrtvih in več kritično ranjenih

M. T. V.
11. 4. 2023, 10.12
Posodobljeno: 11. 4. 2023, 10.22
Deli članek:

V Louisvillu je 25-letni uslužbenec banke streljal med jutranjim sestankom, vse to pa v živo prenašal po internetu. Njegov strelski bes je sprožila novica, da ga bodo odpustili.

Profimedia
Strelca so ubili policisti.

Ameriški mediji poročajo o grozljivem dogajanju v louisvillški banki, kjer se je običajni jutranji sestanek pol ure pred odprtjem banke sprevrgel v krvavo morijo. Eden od zaposlenih, 25-letni Connor Sturgeon, je namreč med sestankom iz torbe potegnil polavtomatsko puško in začel streljati. Ubil je pet ljudi, več jih je ranjenih in ostajajo v bolnišnici, med njimi je tudi policist v kritičnem stanju.

Bančnica Rebecca Buchheit-Sims se je sestanka udeležila preko videokonference in je za CNN dejala: »Bila sem priča poboju. Grozljivo je bilo.« Na kraj dogodka so hitro prišli policisti, medtem ko je Sturgeon še besno streljal, zato se je odvil pravi strelski obračun med policijo in strelcem, ki je na koncu umrl pod streli, vsaj dva policista pa sta ranjena, eden je še v kritičnem stanju, saj je bil ustreljen v glavo.

Strelec je bil v banki zaposlen dve leti, a so ga pred dnevi obvestili, da ga bodo odpustili. To je bil očitno povod za njegov strelski masaker v konferenčni sobi. Menda je celo pustil sporočilo za starše in prijatelja, da bo postrelil sodelavce.

To je v Ameriki letos že 146. masovno streljanje, medtem ko se Demokrati in Republikanci v senatu še vedno prepirajo o nadzoru nad posedovanjem orožja.