Nenavadno vreme

FOTO: Zimsko neurje pobelilo Barcelono in Balearske otoke

M. T. V./STA
28. 2. 2023, 13.58
Posodobljeno: 28. 2. 2023, 14.14
Deli članek:

V Španiji je Barcelono in Balearsko otoke v ponedeljek pobelil redek sneg, saj je nevihta Juliette v regiji z običajno blagim podnebjem prinesla nizke temperature in močan veter, ponekod tudi sneg, poroča španska tiskovna agencija EFE.

Facebook
Sneg v Barceloni

V ponedeljek je v nekaterih delih Balearskih otokov in katalonski prestolnici Barceloni zaradi nizkih temperatur snežilo. Sneg je v noči na ponedeljek pobelil tudi nekatere kraje ob sredozemski obali Katalonije. Zaradi zimskega neurja so zabeležili nižje temperature v skoraj vseh španskih regijah, razen v Extremaduri na zahodu države.

Takole je bilo na otoku Ibiza:

Pobelilo je tudi Barcelono:

Snega na Majorki:


Na Majorki danes velja najvišje rdeče vremensko opozorilo, saj naj bi veter po podatkih državne meteorološke agencije Aemet dosegel hitrost do 90 kilometrov na uro, na severni obali pa pričakujejo do osem metrov visoke valove. Za Ibizo in Menorco veljata rumeno oziroma oranžno opozorilo zaradi neugodnih vremenskih razmer. V osrednji Španiji bi se po napovedih agencije Aemet lahko živo srebro spustilo do minus 10 stopinj Celzija.