Bizarno

Zagrebška frizerka na sodišču, ker je striženje in barvanje podražila za skupno 32 centov

J.V.
23. 2. 2023, 17.10
Posodobljeno: 23. 2. 2023, 17.33
Deli članek:

Sabina Samardžija je trenutno najbolj znana frizerka pri naših južnih sosedih, ki svoje finance po novem mislijo v evrih.

Facebook
Sredi januarja so ji inšpektorji naložili 25 tisoč kun oziroma 3318 evrov globe, a se je pritožila.

Zagrebška frizerka Sabina Samardžija se je znašla na sodišču zaradi očitka, da je pri preračunavanju kun v evre dve storitvi podražila za skupno 36 centov. Za žensko barvanje je zaračunavala 150 kun, kar je nato namesto 19,91 evra preračunala in zaokrožila na 20 evrov. Prejšnjih 50 kun za žensko striženje je zaokrožila na 7 evrov, ko bi moralo biti po predpisih 6,64 evra. Je pa nekatere storitve zaokrožila tudi navzdol, a to inšpektorjev ni zanimalo.

Sredi januarja so ji naložili 25 tisoč kun oziroma 3318 evrov globe. Samardžija pa se je pritožila in v torek je na prekrškovnem sodišču v Zagrebu stekla glavna obravnava, na kateri je najbolj znana hrvaška frizerka ta hip podala svoj zagovor. Sodba bo menda znana v kratkem.

"Ne vem, kaj naj pričakujem. Gre za prvi primer, da je bil nekdo v naši panogi obtožen, da uporablja "nepoštene ali agresivne prakse" in s tem "potrošnike spravlja v manj ugoden finančni položaj, kot je zapisano v inšpekcijskem zapisniku. V tej industriji ne morete biti nepošteni in agresivni iz preprostega razloga, ker nikogar ne morete prisiliti v uporabo naših storitev," je med drugim dejala Samardžija za Slobodno Dalmacijo.