Nenavadno

Skrivnostno izginila vnukinja srbskega generala, enega najtesnejših sodelavcev Tita?

J.V.
9. 1. 2023, 18.40
Posodobljeno: 10. 1. 2023, 18.37
Deli članek:

Za Silvestrovo je poslovno odpotovala v Washington. Od 1. januarja je pogrešana.

Twitter
Pogrešana 39-letna Anna Walshe.

Za 39-letno Ano Walshe, mati treh otrok iz ameriške zvezne države Massachusetts, se je za Silvestrovo po odhodu na letališče v Bostonu izgubila vsaka sled. Mediji so v zadnjih dneh polni poročil, da je pogrešana odraščala v Beogradu in da gre za vnukinjo znanega srbskega generala Nikole Ljubičića, nekoč enega najvplivnejših Srbov in enega najtesnejših sodelavcev maršala Josipa Broza Tita

Wikimedia
Sin generala Nikole Ljubičića, Nikola Ljubičić trdi, da gre za laži.

A sin generala, prav tako Nikola Ljubićić, te navedbe zanika in od medijev zahteva, da se lažne novice odstranijo. "Zaradi velikega števila člankov, ki so se danes pojavili v medijih, da je v ZDA izginila Beograjčanka, vnukinja generala Nikole Ljubičića, želim javnost obvestiti, da je ta novica popolnoma lažna," je poudaril v izjavi za javnost. Kot pojasnjuje, je imel oče tri otroke, dve hčerki in sina, od tega sedem vnukov, nobeden od njih pa ni nikoli živel v ZDA, poroča Telegraf. Medtem je policija v ZDA že aretirala soporoga izginule Briana Walsheja.

Twitter
Policija je že aretirala soproga izginule Briana Welsha.

Sodnik mu je odredil pripor, nad njegovo svobodo pa razpisal pol milijona dolarjev varščine. Zaenkrat ga bremenijo oviranja preiskave, v njuni družinski hiši v kraju Cohasset pa so preiskovalci menda našli tudi okrvavljen nož. Mediji tudi poročajo, da je osumljeni dan po izginotju nakupil za 450 dolarjev čistil, tudi vedro in lepilni trak. Na policiji je izjavil, da je opremo nabavil za beljenje hiše. Anna je bila sicer iz Bostona namenjena v Washington, kjer je bila zaposlena v nepremičninski agenciji. Vendar se po dosedanjih ugotovitvah policije 39-letnica sploh ni vkrcala na letalo.