Ostal brez službe

Pijani bančnik Mishra se je na letalu olajšal na sopotnico, solze mu niso pomagale

R.T.
6. 1. 2023, 19.53
Posodobljeno: 6. 1. 2023, 19.59
Deli članek:

Ena največjih ameriških bank Wells Fargo je zaradi povsem nedopustnega in nespodobnega vedenja odpustila enega od svojih najvišjih uslužbencev v Indiji.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Shankar Mishra, ki se v zadnjem obdobju domnevno skriva in z javnostjo komunicira le prek odvetnikov, je zdaj že nekdanji podpredsednik indijske izpostave ameriškega bančnega velikana Wells Fargo. Brez službe je ostal, ker je na letalu letalske družbe Air India uriniral na eno od sopotnic. Njegova tarča, 72-letna ženska, je po tem odurnem dogodku, ki se je 26. novembra odvil na letu iz New Yorka v indijsko prestolnico Delhi, na letalsko družbo naslovila pritožbo. Kot poroča nemška javna radiotelevizija Deutsche Welle, naj bi bil Mishra na letu pijan.

Pri Wells Fargu so v izjavi za javnost poudarili, da od svojih zaposlenih terjajo obnašanje v skladu z najvišjimi tako profesionalnimi kot osebnimi standardi. »Te obtožbe so skrb vzbujajoče. Tega posameznika smo pri Well Fargu odpustili.« Dodali so še, da v celoti sodelujejo z indijskimi organi pregona.

Pokesal naj bi se, a zanjo to ni dovolj

Indijska policija sicer Mishro še vedno išče, a so v stiku z njegovo družino. Se je pa Mishra z izjavo oglasil prek svojih odvetnikov. Dejal je, da sta se z žensko, na katero naj bi uriniral, že pogodila in da ji je plačal odškodnino. Že v dnevih po incidentu naj bi tudi poskrbel za čiščenje njenih oblačil, ki so ji bila »vrnjena 30. novembra.« Dodal je še, da je ženska 19. decembra nakazano odškodnino vrnila, že naslednji dan pa na letalsko družbo vložila novo pritožbo.

V tej novi pritožbi naj bi 72-letnica navedla, da je od osebja terjala, naj poskrbijo za to, da Mishro aretira letališka policija in da naj ga odpeljejo daleč stran od nje. Zgodilo naj bi se ravno nasprotno. »Osebje je storilca zoper mojo voljo posadilo na sedež za osebje, ki je bil nasproti mojega.« Po njenih navedbah se je Mishra nato nekoliko streznil, se opravičil in začel jokati, pri čemer naj bi jo tudi prosil, naj ne vloži nobene pritožbe.