Znova tulijo sirene

FOTO: Izpod ruševin izvlekli trupelce leto in pol starega dečka, umrla tudi njegova starša

S.R.
17. 12. 2022, 10.56
Posodobljeno: 17. 12. 2022, 13.51
Deli članek:

Ruske sile so včeraj izvedle enega najobsežnejših raketnih napadov na Ukrajino, ki je terjal tudi smrtne žrtve med civilisti.

Profimedia
Posledice včerajšnjega raketnega napada v ukrajinskem mestu Krivoj Rog.

S Kaspijskega in Črnega morja so na ukrajinske objekte kritične infrastrukture izstrelili 76 raket. Ukrajinski vojski je večino, domnevno kar 60 raket uspelo prestreči, 16 pa jih je zadelo cilje po državi.

Kar zadeva smrtne žrtve včerajšnjih napadov, znova usmerjenih v ukrajinsko energetsko infrastrukturo, pri čemer pa vse rakete ne zadanejo načrtovanih ciljev, so jo najhuje odnesli v mestu Krivoj Rog v regiji Dnipropetrovsk na jugu države. V napadih so tam umrle štiri osebe, še 13 je bilo ranjenih, vključno s štirimi otroki. Po današnjih navedbah guvernerja regije Valentina Rezničenkova so izpod ruševin izvlekli tudi truplo leto in pol starega dečka. Rezničenkov je že včeraj javnost obvestil, da je v napadih umrla 64-letna ženska, umrl pa je tudi mlad par, pri čemer je njun sin še vedno ujet pod ruševinami. Reševanje se je torej končalo tragično.

Profimedia
Posledice včerajšnjega raketnega napada v ukrajinskem mestu Krivoj Rog.

Sicer pa so ukrajinske oblasti danes sporočile, da so ponekod v državi že uspeli deloma obnoviti dostop prebivalcev do elektrike, vode in ogrevanja. V Kijevu imajo tako vsi prebivalci sedaj zagotovljeno oskrbo z vodo, dve tretjini pa jih ima tudi dostop do elektrike, poroča STA. Kijevski župan Vitalij Kličko je ob tem prebivalce opozoril, da lahko pričakujejo pogoste izpade elektrike, hkrati jih je pozval k varčevanju z energijo. V Harkovu, kjer je bilo po navedbah lokalnih oblasti v zadnjem ruskem napadu prizadetih devet energetskih objektov, je bila oskrba z elektriko ponovno vzpostavljena za 55 odstotkov prebivalcev, še poroča STA.

V Ukrajini so sicer danes znova zatulile sirene, ki opozarjajo pred zračnimi napadi.

Profimedia
Posledice včerajšnjega raketnega napada v ukrajinskem mestu Krivoj Rog.