Nacionalna varnost

Zakaj ne bodo objavili dodatnih posnetkov NLP?

R.T.
12. 9. 2022, 10.12
Posodobljeno: 12. 9. 2022, 10.16
Deli članek:

Predstavnik ameriške mornarice je priznal, da imajo dodatno posnetke neznanih letečih predmetov, a jih ne bodo objavili javno, saj bi lahko to ogrozilo nacionalno varnost.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Ameriško obrambno ministrstvo je pred dvema letoma na zahtevo kongresa objavila poročilo, v katerem poročajo, da je od 144 poročil o neznanih letečih predmetih po letu 2004 le eno pojasnjeno. Za ostale primere vlada nima pojasnil, najverjetneje gre za naravne pojave, aktivnosti drugih držav, ne izključuje pa možnosti, da gre za nezemeljske predmete.

Zahtevo po objavi posnetkov je podala organizacija The Black Vault, ki je na svoji strani že objavila na tisoče strani dokumentov ameriške obveščevalne agencije Cia glede NLP. Ameriška vojska je odgovorila, da res obstajajo dodatni posnetki, ki pa jih ne bodo razkrili zaradi vprašanja državne varnosti. Z objavo bi lahko razkrili informacije o ameriških vojaških operacijah, odkrite pa bi bile tudi sposobnosti in šibke točke vojske, kar bi lahko izkoristile do ZDA neprijazne države.