Branila mladiče

Krava pomendrala 69-letno pohodnico

R.R.
26. 8. 2022, 09.36
Posodobljeno: 26. 8. 2022, 14.09
Deli članek:

Med pohajkovanjem po zelenih pašnikih Osojščice (Gerlitzen) na avstrijskem Koroškem so tri italijanske turistke zmotile mamo kravo.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V četrtek dopoldan so 69, 75 in 76 stare pohodnice stopale po gozdni stezi na območju naselja Treffen. Ob njih je stopicljal majhen psiček. Pot jih je pripeljala do pašnika, ob katerem je stala tabla z napisom, da je treba mimo krav stopati previdno in na lastno odgovornost. Mlajši pohodnici sta si zaželeli videti krave od blizu, zato sta izbrali pot po pašniku, 76-letnica pa je prijela psa, ki je bevskal, v naročje in odšla po vzporedni gozdni stezi.

Ena od krav, ki je imela ob sebi telička, je postala razdražena. Pohodnici sta jo tako zelo zmotili, da se je zagnala proti 69-letnici in jo podrla na tla. Nesrečna Italijanka se je uspela zavleči na rob pašnika, utrpela pa je kar hude poškodbe. Odpeljali so jo na zdravljenje v bolnišnico v Beljaku. Policisti so ob neljubem dogodku dodali, da je krava najverjetneje postala napadalna, ker je želela braniti mladiče.