Tragedija

FOTO: Andrea posnel še zadnjo fotografijo, nato je za mobitelom zgrmel v prepad

R.T.
26. 8. 2022, 07.46
Deli članek:

30-letni Andrea Mazzetto je padel 200 metrov v globino. Ko mu je na robu prepada iz rok padel mobilni telefon, ga je poskušal pobrati, a je zgrmel v smrt.

Instagram
Njuna zadnja skupna fotografija, ki jo je posnel Andrea Mazzetto.

Mazzetto se je s partnerko Saro Bragante 20. avgusta podal na pohod po beneški planoti Asiago. Na pot proti turistični znamenitosti, skalni formaciji Altar Knotto, ki bdi nad dolino Astico, sta se podala iz kraja Rotzo  ter se ob robu prepada ustavila, da bi se skupaj fotografirala, poročajo italijanski mediji. V nekem trenutku je Andrei iz rok padel mobilni. Ko se je sklonil, da bi ga pobral, je kot kaže izgubil ravnotežje in padel 200 metrov v globino. Na kraj so z dvema helikopterjema prispeli reševalci, a je bilo zanj že prepozno.

»Najina prekleta zadnja skupna fotografija. Vedno boš z mano, moj mali medvedek,« je po tragediji ob objavi fotografije na Instagramu sporočila njegova punca Sara. Po poročanju lokalnih medijev je bil Andrea uspešen podjetnik, športni navdušenec in ljubitelj fitnesa, s Saro pa sta živela v beneškem mestu Rovigo.