Tožba

Na službenem popivanju izgubil polovico lobanje

R.T.
23. 8. 2022, 09.50
Posodobljeno: 23. 8. 2022, 09.52
Deli članek:

28-letni Britanec Michael Brockie toži delodajalca, ker je utrpel hudo poškodbo glave na »službenem« popivanju.

ITV Meridian
Michael Brockie po padcu in operaciji.

LinkedIn
Michael Brockie pred poškodbo.

V tožbi Brockie navaja, da je podjetje PricewaterhouseCooper (PwC) odgovorno za njegovo poškodbo, ker so spodbujali druženje zaposlenih po službi ob kozarčkih alkoholne pijače. Še več, v podjetju so prirejali neformalna tekmovanja v popivanju. Eno od teh je terjalo, da po službi obredejo devet barov in v vsakem spijejo določeno alkoholno pijačo. Zmagovalec je najhitrejši oziroma tisti, ki zaužije pijačo v najmanjšem številu požirkov (od tod ime igrice 'pub golf', število udarcev = število požirkov).

Brockie je v začetku leta 2019 na eni od teh odisejad po šankih v večernih urah močno pijan zataval po svoje. Ne spomni se, kaj se je dogajalo, našli so ga ob cesti s hudimi poškodbami glave. Preiskava je pokazala, da si pri padcu glave ni zaščitil z rokami, kar pomeni, da je moral biti izdatno alkoholiziran. V bolnišnic so ga dali v umetno komo, zbudil se je štiri tedne po padcu.

V zahtevni operaciji mu je kirurg odstranil skoraj polovico lobanje, kljub temu pa je hitro okreval, čez pol leta se je vrnil celo v službo, kar so kirurgi označili za "manjši čudež".

Zdaj toži podjetje za okoli 250.000 evrov. V obtožnici, kot jo navaja Guardian, piše, da so vodilni v podjetju PwC pritiskali na zaposlene, da se udeležujejo teh srečanj po službi in jim dali vedeti, da bodo izostanki negativno vplivali na njihov položaj v podjetju.