Trumpov podpornik?

Mrtev, potem ko je skušal oborožen vdreti v stavbo FBI-ja

J.P.
12. 8. 2022, 06.50
Posodobljeno: 12. 8. 2022, 07.09
Deli članek:

Policisti strelca še niso identificirali. Njegove povezave še preiskujejo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Ohiu je včeraj pod streli padel oboroženi moški, ki je, v neprebojnem jopiču, skušal vstopiti v tamkajšnjo izpostavo Zveznega preiskovalnega urada (FBI). 

Ko so se varnostniki soočili z njim, je s kraja dogajanja v Cincinnatiju pobegnil z avtomobilom. Za njim so se podali državni policisti, na katere je potem med vožnjo začel streljati. Ujeli so ga približno 75 kilometrov severovzhodno od mesta, ko je zapustil avtomobil in po krajšem obstreljevanju med stranema so ga ubili. Med policisti ni bilo poškodovanih.

Preiskava, ali je imel 42-letni Ricky Shiffer povezave s skrajno desnimi skupinami, še poteka. Policisti strelca sicer še niso identificirali.

Po neuradnih podatkih je osumljenec bil prisoten na izgredih v Washingtonu, ko so 6. januarja lani v Kapitol vdrli protestniki, podporniki bivšega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, čeprav ni bil obtožen.

V ZDA se trenutno pojavljajo svarila pred povečano grožnjo za policiste, potem ko so agenti FBI v ponedeljek izvedli sodno potrjeno preiskavo na Trumpovem floridskem posestvu.