Razpisana nagrada

V razbitinah letala tudi osumljeni za umor gangsterja

R.T.
6. 5. 2022, 18.56
Posodobljeno: 6. 5. 2022, 18.58
Deli članek:

Kanadska policija preiskuje sumljivo nesrečo manjšega letala na redko poseljenem območju v zvezni državi Ontario.

Profimedia
V morju ob Sandhujevi vili so našli morilsko orožje.

Tajska policija
Gene Lahrkamp

Ko minuli petek zvečer enomotorno propelersko letalo Piper PA-28 Cherokee ni pristalo na načrtovanem cilju, so na območje severozahodnega Ontaria poslali helikopterje z reševalnimi ekipami. V bližini mesteca Sioux Lookout so našli razbitine pogrešanega letala. Pilot in trije potniki so bili mrtvi.

Kdo je bil na letalu? Najbolj zanimiv je bil Gene Lahkramp, na glavo katerega je bilo razpisanih 100.000 kanadskih dolarjev (73.000 evrov). 36-letni nekdanji vojak je bil na radarju policije, ker je bil glavni osumljenec za umor Jimija Sandhuja, razvpitega člana kanadske mamilarsko-tihotapske tolpe »United Nations«, ki je v zadnjih mesecih bival v svoji obmorski vili na tajskem otoku Phuket.

Tajska policija sumi, da sta Lahrkamp in njegov kolega iz vojske Matthew Dupre odpotovala na Tajsko z namenom likvidacije Sandhuja. Februarja jima je to tudi uspelo, Sandhuja sta prerešetala z naboji pred njegovo vilo na Phuketu, nato pa zapustila Tajsko.

Kanadska policije je konec februarja aretirala Dupreja, Lahrkamp pa se jim je spretno izmikal, zato so za informacije, ki bi pripeljale do njegovega prijetja, razpisali nagrado.