Z bolniške postelje

Novinar v Ukrajini izgubil stopalo, del noge in oko, a je »prekleto srečen,« da je živ

R.T.
8. 4. 2022, 08.44
Posodobljeno: 8. 4. 2022, 08.45
Deli članek:

Hudo poškodovan novinar ameriške medijske hiše Fox News, ki je v smrtonosnem napadu v Ukrajini izgubil dva prijatelja, je imel po lastnih besedah »prekleto srečo,« da je preživel.

Twitter
Benjamin Hall

V vozilu, ki ga je na obrobju Kijeva 14. marca napadla ruska vojska, sta se poleg novinarja Benjamina Halla nahajala še njegov 55-letni sodelavec in snemalec Pierre Zakrzewski in 24-letna ukrajinska novinarka Oleksandra Kuvšinova, ki je tujim novinarjem na širšem območju Kijeva pomagala kot svetovalka. Zakrzewski in Kuvšinova sta bila na mestu mrtva, Halla pa so reševalci uspeli rešiti iz razbitin in ga prepeljati v bolnišnico, kjer so mu rešili življenje. Hall je danes v dveh objavah na Twitterju, ki jih je pozneje zbrisal, razkril, kakšno je njegovo zdravstveno stanje.

»Pod črto, izgubil sem polovico ene noge in stopalo na drugi. Eno roko mi sestavljajo, eno oko ne deluje več in moj sluh je precej uničen … kljub vsemu imam prekleto srečo, da sem še tukaj – in ljudje, ki so mi pri tem pomagali, so neverjetni!« je zapisal Hall. Hall, ki so ga po napadu iz Ukrajine prepeljali v bolnišnico v ameriškem Teksasu, je prestal večje število operacij. Poklonil se je tudi svojima kolegoma, ki nista imela njegove streče. Kot je zapisal, so od napada minili trije tedni, zato je čas, da spregovori, a se mora najprej »pokloniti sodelavcema Pierru in Sashi, ki tistega dne nista preživela. S Pierrom sva prepotovala svet, delo je opravljal z veseljem in njegovo veselje je bilo nalezljivo. Počivaj v miru.« Zakrzewski je za Fox News kot snemalec in fotograf pokrival vojne v Siriji, Iraku in Afganistanu.