Krvavo morje

VIDEO: Na plaži v šoku opazovali, kako je morski pes razkosal plavalca

R.T.
16. 2. 2022, 11.42
Posodobljeno: 16. 2. 2022, 11.55
Deli članek:

V Sydneyu so po skoraj 60 letih zabeležili prvo smrtno žrtev po napadu morskega psa.

Profimedia
Plaža Little Beach in bližnje plaže so danes zaprte.

V sredo je bil v Sydneyu prijeten poletni dan, ki so ga številni izkoristili za plavanje ali poležavanje na eni od peščenih plaž tega petmilijonskega avstralskega mesta.

Okoli pol petih popoldne so se obiskovalcem plaže Little Bay Beach naježile dlake na rokah. Iz vode so se slišali predirljivi kriki. Nekdo je bil v hudih težavah? Se je utapljal? Ne, morje se je obarvalo v rdeče, kot v filmu Žrelo. Plavalca je napadel štiri metre in pol dolg morski pes, beli morski volk! Lokalni ribič je na skalah ujel grozljive prizore. Težko bo zaspal, je povedal za Sydney Morning Herald, saj je videl, kako je morski pes razkosal in požrl nesrečnega plavalca. Gre za domačina, ki je bil dober plavalec, zato si je upal zaplavati tudi med nekoliko višje valove.

Seveda so reševalci obalne straže pohiteli na pomoč, poleteli so droni in tudi helikopter, a bilo je prepozno. Čez nekaj minut so našli tudi del trupla, pol ga je odnesel morski pes.

Morska biologinja Vanessa Pirotta dvomi, da bodo izsledili »krivca«. P njeni oceni ni smiselno iskati prav tega morskega psa, saj je mala verjetnost, da bo ostal na tem območju. 

Bo prvi napad morskega psa, ki se je v zadnjih 60 letih končal s smrtjo, odvrnil bližnje prebivalce od plavanja? »Mogoče za nekaj dni,« je za Sydney Morning Herald dejal Ernesto.