Zamešala juho za nacistično varnostno policijo

VIDEO: Političarka, ki ne razlikuje med gestapom in gaspačom

L.J.
10. 2. 2022, 11.52
Posodobljeno: 10. 2. 2022, 11.57
Deli članek:

Predstavnica zvezne države Georgia v spodnjem domu ameriškega kongresa Marjorie Taylor Greene je zaradi svojega govoričenja naletela na posmeh.

Profimedia
Marjorie Taylor Greene

Članica republikanske stranke in teoretičarka zarote Marjorie Taylor Greene se je s svojimi opazki o predsednici predstavniškega doma ameriškega kongresa Nanci Pelosi nekoliko zapletla.

V intervjuju z Danom Ballom na skrajno desnem televizijskem kanalu One America News Network je Taylor Greene predsednico Pelosi obtožila, da upravlja z "gaspačo policijo," ki vohuni za predstavniki in predstavnicami kongresa.

"V DC-ju [Washingtonu] nimamo zgolj zapora, ki je DC gulag, ampak tudi gaspačo policijo Nanci Pelosi, ki vohuni za člani kongresa, vohuni za zakonodajnim delom, ki ga opravljamo, za našim osebjem, in za ameriškimi državljani, ki si želijo pogovora s svojimi predstavniki," je povedala.

Družbeno omrežje Twitter je njeno izbiro besed kaj hitro zaznalo in Taylor Greene razložilo, da je zagrešila majceno napako.

"Zgolj, da razjasnimo nekaj stvari. Gaspačo: zelenjavna španska hladna juha. Gestapo: skrivna policija nacistične Nemčije."