Našel novo službo

Kurz naj bi se ugnezdil čez lužo

S.R.
25. 12. 2021, 12.21
Posodobljeno: 25. 12. 2021, 12.32
Deli članek:

Nekdanji avstrijski kancler, ki je po aferah in rojstvu sina po lastnih navedbah naredil križ čez politično kariero, je kot kaže našel nov izziv.

Reuters
Sebastian Kurz

V življenju nekdanjega avstrijskega kanclerja Sebastiana Kurza se je v zadnjih mesecih odvilo več bolj ali manj posrečenih dogodkov. Med prve lahko zagotovo prištejemo rojstvo sina Konstantina, a so slednji precej bolj številčni. Po oktobrski vesti o kriminalistični preiskavi, povezani s korupcijo in podkupovanjem, je najprej odstopil s kanclerskega položaja, pozneje pa je naznanil še, da se iz politike povsem umika. V zadnjih dnevih se je znova znašel na naslovnicah avstrijskih časnikov. Pojavile so se namreč obtožbe, da naj bi nekemu industrialistu pomagal pri »izogibanju plačila davkov« in prirejal rezultate anket.

Kurz odhaja v ZDA

Avstrijski KronenZeitung danes poroča, da naj bi 35-letni Kurz novo službo našel čez lužo. Februarja naj bi začel z delom v enem od mednarodnih podjetij v Silicijev dolini v Kaliforniji. Pogodba naj bi bila že podpisana, Kurz pa naj bi zaživel življenje menedžerja, razpetega med San Franciscom, Dunajem, Nemčijo in Švico. Ni sicer še znano, v katerem podjetju, a naj bi javnost to izvedela kmalu.