prvič to sezono

Dallasu uspelo tudi brez Dončića

J.P./STA
13. 12. 2021, 07.04
Posodobljeno: 13. 12. 2021, 07.10
Deli članek:

Košarkarji Dallas Mavericks so to sezono v severnoameriški ligi NBA prvič zmagali brez Luke Dončića. Slovenski zvezdnik zaradi poslabšanja poškodbe levega gležnja pričakovano ni igral, tokrat pa ga je uspešno zamenjal Jalen Brunson, ki je zbral 18 točk in devet skokov ter popeljal Dallas do zmage nad Oklahoma City Thunderjem s 103:84.

Profimedia
Dallas prvič to sezono brez Dončića do zmage

Pred današnjo tekmo je Dallas izgubil vse štiri tekme, ko Dončić ni igral - tokrat je prisilno počival še na drugi zaporedni tekmi -, na gostovanju v Oklahoma Cityju pa je strl tudi ta oreh.

"Skušali smo najti različne poti do koša, kako se znajti brez enega najboljših igralcev lige. Težko je, vendar nismo odnehali, iskali smo rešitve, držali smo ritem ter skušali biti natančni," je po zmagi dejal Brunson.

Naslednja tekma Dallas čaka v ponedeljek po lokalnem času, ko bo v domači dvorani gostil Charlotte Hornets.

Trener Dallasa Jason Kidd je po tekmi izpostavil Brunsonov niz 5:0 sredi tretje četrtine in pohvalil njegovo sposobnost, da se je lahko prilagodil Dončićevi vlogi na parketu.

"To je luksuz, da je prišel s klopi in takoj pokazal, da lahko igra tudi v začetni peterki. Je pravi profesionalec. Zelo nam je pomagal držati ritem in odlično je vodil napad," je o Brunsonu dejal Kidd.

Maxi Kleber je prav tako s klopi k zmagi dodal 16 točk, še en "rezervist" Moses Brown 15 proti svoji nekdanji ekipi, Latvijec Kristaps Porzingis pa 13 in sedem skokov.

Prvi strelec gostiteljev je bil Shai Gilgeous-Alexander z 18 točkami.