Legenda se vrača

Nov trener Barcelone je njen nekdanji kapetan Xavi

M.M.
8. 11. 2021, 15.23
Posodobljeno: 8. 11. 2021, 15.26
Deli članek:

Xavi Hernandez se je na stadionu Camp Nou uradno predstavil skoraj 10.000 navijačem kot novi trener španskega nogometnega kluba Barcelone, ob tem je podpisal tudi uradno pogodbo.

Reuters
Xavi na današnji predstavitvi pozdravlja navijače.

Šest let in pol pozneje se je legenda kluba vrnila domov - Xavi je podpisal pogodbo z Barcelono in pred množičnim občinstvom dejal: ''Počutim se pripravljenega, obožujem izzive.'' Kmalu bomo izvedeli, koliko se je v dveh letih in pol naučil kot selektor katarskega Al-Sadda. A spored novemu trenerju katalonskega velikana po reprezentančnem premoru ni naklonjen. Prihajajoče tekme, bodo dale prve namige, kako se nekdanji kapetan obnese na klopi Barce. A sodeč po njegovih besedah ​​na tiskovni konferenci se izzivov ne boji.

''Poznam Barcelono, poznam klub, to je občutljiv trenutek v zgodovini kluba, z gospodarskega in nogometnega vidika. Vse delitve moramo odložiti in skupaj iti naprej. Imamo ekipo in imamo talent, poskušal bom svoje izkušnje prenesti na igralce, da bi ponovno osvojili naslove,'' je poudaril Xavi in ​​nato dodal, da je zavezan cilju da se Barcelona vrne na nogometni prestol.