nima več »nobenega izgovora«

Bo Messi dovolj veliko ime za pariškega superzvezdnika?

R.T.
23. 8. 2021, 17.44
Posodobljeno: 23. 8. 2021, 17.44
Deli članek:

Redko se zgodi, da kakšen od nogometnih klubov v tako kratkem času svoje moštvo oplemeniti s tako zvenečimi imeni, kot je to letos uspelo pariškemu velikanu Paris Saint-Germain.

Profimedia
Messi je na tekmah svojega novega kluba zaenkrat le gledalec.

V manj kot dveh mesecih so v francosko prestolnico prispeli Gianluigi Donnarumma, Achraf Hakimi, Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum in seveda Lionel Messi.

Pariški klub, izdatno podkrepljen z denarjem iz Katarja, že nekaj let neuspešno naskakuje vrh Lige prvakov. Tega naj bi jim končno prinesle nove okrepitve, ki se jim po nekaterih informacijah zna pridružiti še eden največjih talentov v Franciji Eduardo Camavinga. A težko konjenico zbirajo iz še enega razloga, v svojih vrstah želijo obdržati 22-letnega superzvezdnika Kyliana Mbappeja, ki s parižani še vedno ni podpisal nove pogodbe, že v preteklosti pa je večkrat izrazil dvome v same ambicije kluba. »Želim si zmagovati, se počutiti, da sem nekje, kjer mi lahko to uspe, kjer sem udeležen v dobrem projektu,« je dejal že maja, ko so se pojavila prva ugibanja o podpisu nove pogodbe.

Profimedia
Kylian Mbappe

Do konca prestopnega roka je ostal še dober teden dni, a je prihodnost Mbappeja, ki se mu trenutna pogodba izteče konec junija naslednje leto, še vedno v zraku. Predsednik PSG Nasser Al-Khelaifi je nedavno ob Messijevem prestopu pojasnil, da so z zadnjimi okrepitvami Mbappeja želeli prepričati, da klub misli resno. Dodal je, da mladenič zdaj nima več »nobenega izgovora« za odlašanje s podpisom. Klub se je tako uklonil vsem njegovim zahtevam, Al-Khelaifi pa je z zadnjimi navedbami žogico javno vrnil v roke superzvezdnika.

Mbappe se je glede zadeve zaenkrat zavil v molk, njegov podpis pariške veljake morda čaka za naslednjim vogalom, morda ga sploh ne bo, a je 22-letnik toliko glasnejši na zelenici. V prvih treh tekmah francoskega prvenstva je vknjižil gol in dve podaji. »Je naš igralec in v naslednji sezoni ga vidim v naši ekipi,« pa je pred zadnjo tekmo nedvoumno odgovoril trener ekipe iz Pariza Mauricio Pochettino. Med čakanjem na razplet pogodbene sage številni mediji sicer ugibajo, ali ne morda v ozadju odlašanja s podpisom stojijo povsem drugi motivi, namreč iskanje pozornosti, lovljenje koščka slave v senci odmevnih prestopov v svetu evropskega nogometa.