po 21 letih

VIDEO: Messi se je v solzah poslovil od Barcelone: "Tukaj sem vse življenje, na to nisem bil pripravljen"

R.T.
8. 8. 2021, 14.22
Posodobljeno: 8. 8. 2021, 15.16
Deli članek:

Stopil je pred kamere, prevzela so ga čustva.

Reuters
Lionel Messi

Čeprav je As poročal, da so pri Chelseaju hoteli sestanek z Messijevimi predstavniki, pa naj bi bil na prvem mestu želja prav PSG."To je ena od možnosti. Potrditi pa ne morem ničesar. Veliko klubov, ki se zanima zame, me je klicalo," je danes o morebitnem prestopu v PSG dejal Messi. 

Lionel Messi je prost igralec, potem ko so pri Barceloni priznali, da si ga zaradi finančnih težav in pravil lige ne morejo več privoščiti in posledično podpisati nove pogodbe z njim, kljub 50-odstotnemu znižanju plače.

Štiriintridesetletni Messi, ki je k Barceloni prišel pri 13 letih in v 778 nastopih dosegel 672 golov, se bo tako podal novim izzivom naproti. 

"Obstaja čas pred Messijem in po njem. Bil je ikona kluba in nas zapustil z veliko zgodovinskimi trenutki. Večno mu bomo hvaležni," je dejal predsednik nogometnega kluba Barcelona Joan Laporta.

Messi pa se je od kluba dokončno poslovil na današnji novinarski konferenci. Še preden je sploh pozdravil navzoče v dvorani, so njegov obraz preplavile solze. Priznal, da si je želel ostati v Kataloniji, toda finančne težave kluba tega niso dopustile.

Reuters
Lionel Messi

"V teh dneh sem veliko razmišljal o tem, kaj bi lahko povedal, in resnica je, da se ne morem domisliti ničesar," je na konferenci povedal Messi, medtem ko se je več tisoč oboževalcev, mnogi v dresu številka 10, zbralo zunaj Barceloninega stadiona Camp Nou, da bi se poslovili od nogometne zvezde. 

"Tukaj sem vse življenje, na to nisem bil pripravljen. Z družino smo bili prepričani, da bomo ostali v Barceloni, to smo si želeli bot kot karkoli drugega. Danes pa moram od vsega posloviti,"je dejal in dodal, da Barcelono s tremi otroki in soprogo zapušča po 21 letih. "Ne morem vam reči, da ne bomo prišli nazaj, ker je to moj dom in svojim otrokom sem to obljubil," je ob tem pripomnil. Novinarjem je povedal tudi, da upa, da bi se nekoč vrnil v klub. "Upam, da se bom vrnil in da bom del tega kluba na kakršen koli način," je zaključil na novinarski konferenci, ki si jo je samo prek Youtuba v živo ogledalo skoraj 700.000 ljudi.