govoril mu je, kaj je počel z njegovo sestro

Zaprli so ga v celico s pedofilom, ki je posilil njegovo sestro. Umoril ga je, sedel bo 25 let

R.T.
8. 8. 2021, 13.23
Posodobljeno: 8. 8. 2021, 17.05
Deli članek:

70-letnika je lani pretepel do smrti in dobil 25 let zaporne kazni.

Washington Department of Corrections
Shane Goldsby

26-letni Shane Goldsby iz ameriške zvezne države Washington je pred štirimi leti ukradel policijsko vozilo, bežal pred možmi v modrem, trčil v policista in pristal za zapahi. Njegov sostanovalec v celici je bil 70-letni pedofil Robert Munger, ki je posilil Goldsbyjevo mladoletno sestro.

26-letnik je 70-letnika junija 2020 pretepel do smrti. V skupnem prostoru za zapornike ga je napadel od zadaj, ga 14-krat udaril v obraz, nato pa ga je še štirikrat v glavo.

Munger je sicer prestajal 43-letno zaporno kazen zaradi pedofilije in posilstva otrok.  Goldsby je dejal, da se je zlomil, potem ko ga je Munger začel dražiti z grozljivimi podrobnostmi o posilstvu njegove sestre, ki se je kasneje izkazalo za resnično. 

"V moji glavi se je dogajalo toliko stvari. Nisem bil pri sebi. Ni prenehal govoriti o tem, kaj je počel z mojo sestro, ter o fotografijah in videoposnetkih, na katerih je videti, kako to počne, v meni je začelo vreti," je dejal Goldsby in se v pismu družini Munger opravičil.

"Ne predstavljam si, kako je izgubiti ljubljenega na ta način. Želim se opravičiti njegovi ženi in celotni družini in upam, da bodo lahko zacelili rane, ki sem jim jih nanesel," je zapisal Goldsby.