črna gora

Cepljenim upokojencem turistični vavčer, javnim uslužbencem dela prost dan

A.S.
2. 7. 2021, 10.08
Posodobljeno: 2. 7. 2021, 10.09
Deli članek:

V tej balkanski državi upokojence, ki bodo julija prejeli svoj prvi odmerek cepiva proti covidu-19, čaka turistični vavčer.

Bobo
Fotografija je simbolična.

V Črni gori bodo vsi upokojenci, ki bodo julija cepljeni s prvim odmerkom cepiva proti covidu-19, prejeli turistični bon v vrednosti 50 evrov. Prav tako bo javnim uslužbencem omogočeno, da bo dan po cepljenju zanje dela prost, poroča Dnevni Avaz.

Vsem državljanom Črne gore, ki so bili cepljeni s kitajskim cepivom "Sinopharm" ali ruskim cepivom "Sputnik V" bodo za namen potovanja v tujino - in če določena država to zahteva - na Inštitutu za varovanje zdravja omogočili brezplačno PCR testiranje.

Prav tako so oblasti v državi podaljšale časovno okno za izvajanje glasbe v živo na vrtovih in na terasah restavracij. Namesto od 20. do 23. ure se bo glasba na prostem v živo izvajala od 20. do 24. ure.

Nova sproščanja prinašajo tudi večje število navijačev na športnih prireditvah, prav tako lahko od jutri brez dokazil PCT v državo vstopijo državljani Združenih Držav Amerike in Kanade.