Na lovu

VIDEO in FOTO: Italijani v strahu, naokoli se potika krvoločna črna zver

S.R.
16. 2. 2021, 10.33
Posodobljeno: 16. 2. 2021, 10.38
Deli članek:

Oblasti v italijanski deželi Apulija mrzlično iščejo nevarno zver, ki so jo nedavno opazili postopati po podeželju.

Facebook/Davide Carlucci Sindaco
Panter je na lovu za hrano. To fotografijo je objavil župan kraja Acquaviva delle Fonti Davide Carlucci.

Pristojni organi so na podlagi videoposnetkov in fotografij že potrdili, da gre za nevarnega črnega panterja, zver, ki v simboličnem smislu buri tudi duhove slovenskih zgodovinarjev. Oblasti so zato zlasti prebivalce na širšem območju Barija pozvale k previdnosti.

Panterja, ki ga je v zadnjih dveh tednih opazilo večje število očividcev, še vedno iščejo. O njem so poročali predvsem prebivalci krajev Castellana Grotte in Acquaviva delle Fonti. Župan slednjega, Davide Carlucci, je po poročanju britanskega časnika Guardian v soboto izdal nujno opozorilo, naj se lokalno prebivalstvo izogiba poljem in travnikom, po katerih se je v zadnjem času potikala črna zver. Deset dni pred tem je enako opozorilo izdal župan kraja Castellana Grotte. Carlucci je na družabnem omrežju zapisal še, naj lastniki domačih živali te spravijo na varno, panterju pa naj se ob morebitnem srečanju seveda ne približujejo. Po navedbah veterinarjev se v iskanju hrane hitro premika po podeželju.

Zaenkrat še ni znano, kako se je črni panter znašel na podeželju Apulije oziroma od kod je pobegnil. Ne gre pa za osamljen primer, saj so v Apuliji panterja iskali že januarja 2020. Takrat se je potikal po pokrajini Foggia. Oblasti so takrat domnevale, da gre za zver, ki je pobegnila lokalnemu mafijcu. Ta naj bi si črnega panterja omislil kot domačo žival. Ker ga takrat niso izsledili, zaenkrat ne morejo izključiti niti možnosti, da gre za isto žival.