Pljučnica, oteženo dihanje, bolečine v želodcu

Hospitalizirali Dodika, okužen je z novim koronavirusom

L.K./STA
22. 12. 2020, 13.24
Posodobljeno: 22. 12. 2020, 13.27
Deli članek:

Ni znano, kje se je okužil.

Profimedia
Milorad Dodik

Predsedujoči predsedstvu BiH Milorad Dodik je bil na testu pozitiven na novi koronavirus, so danes sporočili iz univerzitetnega kliničnega centra v Banjaluki, kjer se zdravi od nedelje. Srbski član predsedstva BiH ima pljučnico in težje diha, ima pa tudi bolečine v želodcu, so sporočili. Dodali so, da je njegovo zdravstveno stanje stabilno. Sporočili so še, da je bil to njegov tretji test na okužbo in da prejema ustrezno terapijo.

Že nekateri lokalni mediji so pred tem poročali, da ima Dodik pljučnico, a tega v bolnišnici v ponedeljek še niso potrdili. Takrat so sporočili, da so ga v bolnišnico sprejeli v nedeljo zvečer zaradi zdravstvenih težav, potem ko je bil pet dni v samoizolaciji zaradi stika z osebo, ki je bila okužena z novim koronavirusom. V bolnišnico so ga prepeljali zaradi slabosti in težav z želodcem.

Ni znano, kje se je 61-letni politik okužil, niti kdo je bila okužena oseba, s katero je bil v stiku. V samoizolaciji je bil od srede. Pred tem se je v ponedeljek in torek sestal z ruskim zunanjim ministrom Sergejem Lavrovom, ki je bil na uradnem obisku v BiH.