zda

FOTO in VIDEO: Pripadnik oborožene milice v Wisconsinu ubil dva protestnika

B.K.
26. 8. 2020, 14.25
Posodobljeno: 26. 8. 2020, 14.43
Deli članek:

Med protesti, ki divjajo v ameriški zvezni državi Wisconsin, sta mrtvi obležali še dve osebi. Ustrelil naj bi ju pripadnik oborožene milice.

Reuters
Streljanje v Kensohi.

V mestu Kenosha v Wisconsinu že tretji dan potekajo protesti proti policijskemu nasilju. Dva policista sta v nedeljo namreč v hrbet temnopoltega moškega Jacoba Blakea izstrelila sedem nabojev. Blake je izven življenjske nevarnosti, a po navedbah zdravnikov ne bo več hodil.

Protestniki, ki zahtevajo reformo policije, so tudi pretekelo noč na ulicah ostali po uvedbi policijske ure. Po ulicah pa so, po besedah tamkajšnjega šerifa Davida Betha, patruljirali tudi pripadniki oboroženih milic, ki naj bi pred protestniki varovali zgradbe podjetij. Protestniki so sicer zanetili 34 požarov.

Reuters
Streljanje v Kensohi.

Po navedbah očividcev naj bi strelca, ki je v rokah držal puško, preganjali protestniki, potem ko je nekoga ustrelil. Strelec naj bi padel na tla in začel streljati proti protestnikom. Pri tem je zadel še dva, enega usodno. Na videoposnetku, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih je videti, kot da je bila ena izmed žrtev ustreljena v glavo.

Reuters
Streljanje v Kensohi.

Pozor! Spodaj priloženi posnetek je zelo nazoren. Ogled na lastno odgovornost.