V sedmo gre rado

Kongresnica naročila umor moža, likvidacijo pa izvedla njuna sinova

G.G.
25. 8. 2020, 08.21
Posodobljeno: 25. 8. 2020, 08.29
Deli članek:

V Braziliji imajo na medijskem sporedu umor, za katerega je obtožena poslanka, ki je pred tem zaslovela kot pevka gospelov.

Reuters
Tako so novinarji včeraj čakali na izjavo policije pred policijsko postajo v Rio de Janeiru.

Že samo razkritja policije so dovolj, da bi se spisal scenarij za film poln spletk. Glavno dejanje: umor 42-letnega Andersona de Carma, znanega pastorja v brazilskih evengeličanski cerkvi. Junija lani je na njegovem domu v mestu Niteroi na jugovzhodu Brazilije njegovo telo prerešetalo 30 krogel, ki jih je po prepričanju policije izstrelil nihče drug kot njegov sin Flavio dos Santos Rodriguez. Puško je nabavil pastorjev pastorek, »ideologinja« pa je bila njegova žena, 59-letna Flordelis dos Santos Souza

Včeraj je policija obtožila Flordelis, kot v javnosti kličejo slavno kongresnico. Ker je zaradi poslanske imunitete ne morejo prijeti, so podrobnosti iz preiskave in obtožnice sporočili kongresu, ki ima moč, da ji odvzame imuniteto.

Flordelis zanika obtožbe, policisti pa vztrajajo in javno razkrivajo karte. Na videz človekoljubna in dobrosrčna pevka gospelov in poslanka je bila mahnjena na denar, tako policija. Proti svojemu 17 let mlajšemu možu naj bi kovala zaroto že nekaj let. Motiv? Spor glede družinskih financ, ki so bile obilne. Mož naj bi ji preprečil dostop do denarja, do bančnih računov, Flordelis pa je želela denar preusmeriti do svojih najljubših otrok. In teh ni bilo malo. Vpliven evangeličanski par je imel več kot 40 posvojenih in nekaj svojih otrok.

Kot rečeno, Flordelis je tuhtala, kaj storiti. Po šestih neuspešnih poskusih zastrupitve moža je v igro povabila sinove, ki so opravili s krvavo zadevo. Odvetniki si že manejo roke.