Najmanj dva mrtva

FOTO: Ko se je začela tresti, se je začel beg za življenje, mnogim ni uspelo

S.R.
25. 8. 2020, 08.07
Posodobljeno: 25. 8. 2020, 08.17
Deli članek:

V zrušenju stanovanjske zgrabe v bližini Mumbaja sta umrli najmanj dve osebi. Številni so ostali ujeti v ruševinah, a naj bi reševalcem večino že uspelo rešiti.

Reuters
Tragedija v Indiji.

V hudem monsunskem deževju v kraju Mahad, ki leži slabih 200 kilometrov od indijske finančne prestolnice Mumbaj, se je zrušila petnadstropna stanovanjska zgradba z več kot 40 stanovanji, v katerih je bivalo približno 200 oseb. Po prvih informacijah je v ruševinah ostalo več kot 100 ljudi, reševalcem in gasilcem pa na kraju pomaga tudi lokalno prebivalstvo. »Menim, da je bilo v času zrušenja prisotnih 100 do 125 oseb,« je za tiskovno agencijo Reuters pojasnil lokalni politik Bharatshet Maruti Gogawale

Doslej so potrdili dve smrtni žrtvi, skoraj 60 ljudi pa naj bi iz ruševin že rešili, poroča BBC. 

Reuters
Tragedija v Indiji.

Natančen vzrok tragedije zaenkrat še ni znan, a v času monsunskega deževja tovrstne nesreče v Indiji niso redkost, saj pogosto stara in nestabilna infrastruktura težko prenese težo velike količine vode, ki jo na tla pošlje nenehno deževje. Tokrat naj bi sicer šlo za približno 10 let staro zgradbo, stanovalci pa poročajo, da se je nenadoma začela tresti, zato so zbežali na prosto.

Reuters
Tragedija v Indiji.