Covid-19

Katastrofalne razmere, v tej državi se na dan okuži približno 40.000 ljudi, a so številke najverjetneje še višje

S.R./STA
17. 7. 2020, 07.38
Posodobljeno: 17. 7. 2020, 07.47
Deli članek:

V Braziliji je z novim koronavirusom okuženih že več kot dva milijona ljudi, skupno pa je virus terjal že 76.600 smrtnih žrtev.

Profimedia
Žrtve covida-19 morajo pokopati v zaščitnih oblaćilih.

Število okuženih z novim koronavirusom v Braziliji je v četrtek preseglo dva milijona, je sporočilo tamkajšnje ministrstvo za zdravje.

Po uradnih podatkih brazilskih oblasti se z novim koronavirusom vsak dan okuži približno 40.000 ljudi. Strokovnjaki ocenjujejo, da so dejanske številke v državi z 210 milijoni prebivalcev bistveno višje, predvsem zaradi pomanjkanja testiranj. Brazilija je v pandemiji covida-19 daleč najbolj prizadeta država v Latinski Ameriki, po številu smrti pa je na drugem mestu za ZDA. 

Okužen je tudi brazilski predsednik Jair Bolsonaro, ki covidu-19 ne pripisuje velikega pomena in trdi, da bodo gospodarske posledice hujše od bolezni. 

Čeprav število okuženih in smrtnih žrtev še naprej narašča, marsikje v državi dodatno rahljajo ukrepe za zajezitev pandemije, ki so jih uvedle lokalne oblasti. Tako bodo v Riu de Janeiru danes odprli turistične znamenitosti in dovolili ekipne športe na plažah, je v četrtek sporočil tamkajšnji župan Marcelo Crivella.