četrti test

Brazilski predsednik okužen, a že nazaj v formi

G.G.
8. 7. 2020, 08.11
Posodobljeno: 8. 7. 2020, 08.14
Deli članek:

Brazilski predsednik Jair Bolsonaro spada med redke voditelje, ki so skeptični o nevarnosti ne več tako novega koronavirusa. Na četrtem testu je bil še sam pozitivnen.

Reuters
Brazilski predsednik se je v soboto srečal z ameriški veleposlanikom v Braziliji Toddom Chapmanom.

Bolsonara ni zagrabila panika. Virus je primerjal z dežnimi kapljicami in dejal, da bomo postopono vsi mokri. Dodal je, da se je začelo v nedeljo, ko je nekoliko kašljal in si izmeril rahlo povišano telesno temperaturo. V ponedeljek se je počutil še slabše, zato je opravil test, ki je pokazal, da je okužen z novim koronavirusom. A 65-letni brazilski predsednik si je zelo hitro opomogel. Že v torek je sporočil, da se počuti povsem dobro.

V času slabšega počutja je Bolsonaro jemal hidroksiklorokin, kot ameriški predsednik Donald Trump, zdravilo, ki ni bilo potrjeno, da je učinkovito zoper novi koronavirus.

Aprila je svojeglavi Bolsonaro dejal, da v primeru okužbe »verjetno ne bo čutil ničesar, če pa bo, bo to kot blažja gripa ali prehlad«. Glede tega je imel prav. Zdravstvene oblasti bodo preverile, s kom vse je bil brazilskim predsednik v zadnjem času v stiku.

V Braziliji so na testiranjih ugotovili 1,7 milijona pozitivnih, zaradi bolezni covid-19 pa je umrlo okoli 65.000 ljudi.